Machinerichtlijn

Zorg dat uw machines aan de machinerichtlijn voldoen en laat uw machines, door ons onafhankelijke keuringsbedrijf, voorzien van een CE-markering. De machinerichtlijn is een Europese richtlijn waarin de veiligheidscriteria staan beschreven waaraan machines moeten voldoen. Het doel van de machinerichtlijn is onder andere het voorkomen van handelsbelemmeringen voor machines. Daarnaast creëert deze Europese richtlijn eenheid in de veiligheids- en gezondheidseisen van de lidstaten. Vanzelfsprekend is het keuren van machines van groot belang voor de veiligheid op uw werkplaats.

Wat houdt de machinerichtlijn in?

In Nederland is de machinerichtlijn opgenomen in het Warenwetbesluit machines. Om te voldoen aan de machinerichtlijn schermen wij draaiende onderdelen, waar mogelijk, af. Daarnaast brengen wij waarschuwingsmarkeringen aan. Ook wordt ieder onderdeel waarbij stof of zaagsel vrijkomt afgezogen en gefilterd met een luchtfilterinstallatie. Op deze manier vermijdt u risico’s en houdt u rekening met de gezondheid van uw medewerkers. Wij brengen een CE-markering aan op uw machine. Zo is het zichtbaar dat uw machine, bijvoorbeeld een heftruck, voldoet aan de machinerichtlijn. Daarnaast ontvangt u direct van ons een beoordelingsformulier waarop aangegeven staat aan welke richtlijn(en) de machine voldoet. Zo kunt u dit altijd aantonen.

Creëer een veilige werkomgeving

Heeft u een of meerdere machines staan die u wilt laten voorzien van een CE-markering? Onze vakmensen hebben veel kennis van machines en zijn daarom in staat een betrouwbare keuring uit te voeren. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor het uitvoeren van de periodieke keuring van machines en hijs- en hefgereedschap. Maar ook voor een keuring van uw hoogwerker bent u bij ons aan het juiste adres. U betaalt bij ons geen transportkosten. Wij komen graag met ons materiaal naar uw locatie om een keuring uit te voeren. Wilt u een afspraak inplannen of heeft u vragen? Bel dan gerust naar 085 06 02 355 of mail naar info@verhoefkeuringen.nl.